Chemex Kullanarak Kahve Demleme Nasıl Yapılır?

Chemex Kullanarak Kahve Demleme Nasıl Yapılır?

Chemex özel bir camdan yapılan bir tür filtre kahve demleme tekniğidir. 1960’lı yıllarda Alman kimyager tarafından bulunmuştur, tamamen bir laboratuvar ürünüdür aslında. Chemex ile kahvenizi hazırlamak için gerekli ekipmanlar şöyledir; kahve, tartı, Chemex ve bir adet filtre kağıdı.

Özelliği diğer kahve demleme ekipmanlarına göre kahvenin gövdesinin ön plana yansıtıyor olması. Bunun nedeni kağıdının mikron yapısının geçirgenliği yapabilmesidir. Kahvenin istediğimiz aromasını veren yağları daha fazla tuttuğu için bizlere temiz bir kahve sunuyor. Servis kısmında ise kağıdımızı kaldırıp direkt olarak servis için hazır oluyor. Chemex ile kahve hazırlamak için filtre kağıdımızı yerleştiriyoruz, burada önemli olarak kağıdın 3 katlı kısmı ön tarafa gelmeli ki hava almasını önleyebiliriz. Demleme öncesi kağıdımızı mutlaka ıslatıyoruz ki kağıt kokusu sinmesini engelleyebiliriz.

Islattıktan sonra Chemex’in içindeki suyu döküyoruz. Şu an Chemex kahvemizi hazırlamak için hazır. Öncelikle kahvemizi öğütüyoruz ve Chemex’e aktarıyoruz. Ardından Blooming dediğimiz işlem ile başlıyoruz, bu ortalama kullandığımız kahve gramajının iki katı kadar ön ıslatma yapıyoruz, daha sonra tekrar içten dışa doğru daireler çizerek demlememize devam ediyoruz. İşlemleri uyguladıktan sonra 2.30 ve 3.00 dakika arası bekliyoruz. 2.40’ıncı dakikada kağıdımızı topluyoruz ve kağıdı sıkmadan son süzmeleri yapıyoruz ve tam 3. Dakikada demlememizi bitirmiş oluyoruz. Servis etmeden önce mutlaka çalkalıyoruz bunun nedeni ise ilk düşen aroma ve son düşen aromanın canlanması ve karıştırdıktan sonra servis edebiliriz. Afiyet Olsun

Etiketler: Chemex, Filtre Kahve
Ağustos 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR