French Press ile Kahve Nasıl Yapılır?

French Press ile Kahve Nasıl Yapılır?

French Press ile Kahve Nasıl Yapılır?

French Press yıllardır en sevilen kahve demleme yöntemidir. French Prees kullamak gayet kolaydır. Ayrıca temizliği çok hızlıdır. French Press’teki piston süzgeç filtre kahvesinde olduğu gibi kahve yağlarını filtrelemediği için filtre kahve aromasını tam olarak alırsınız.

French Press demlemek için öncelikle demliğimizi ısıtalım ve suyu kaynatalım. Kahve Presini kullanmadan önce sıcak su ile yıkayın. Bu sayede kahveniz daha uzun süre sıcak kalacaktır. Ardından suyu kaynatın ve biraz bekletin. Kahve için kullanacağımız suyun ideal derecesi 95° olmalıdır.

French Press ile yapılan kahvenin yoğundur. Sebebi ise öğütülmüş kahve çekirdeklerinin su ile uzun süreli temas halinde olmasıdır. Kahvemizin değerli olan tüm içeriğinin eşit şekilde çıkması için kalın öğütülmüş kahve kullanmanız önemlidir. İdeal öğütme boyutu ise deniz tuzu kalınlığında olamlıdır.

French Press için kahve miktarı ne olmalı?

Önerimiz: 1 litre suya yaklaşık 60 gr (8-9 yemek kaşığı) toz kahve kullanın. Bir fincan kahveye (140 ml) yaklaşık 13 gr toz kahve düşmüş oluyor. Böylece French Press kahvesi yoğun bir lezzet ve aroma kazanıyor.

French Press ve Doğru Öğütme Ayarı

Kalın öğütülmüş toz kahveyi demliğe koyun ve suyun bir kısmını ekleyin. Ardından üzerinde altın sarısı bir köpük oluşana kadar kahveyi bir kaşıkla karıştırın.

Sonrasında demliği işaretli olan yere kadar su ile doldurun. Kahvenizi arzu ettiğiniz içim derecesine göre 2 ila 4 dakika kadar demlenmeye bırakın. Arada bir iki kere karıştırın. Daha sonra demlenme pistonunu yavaşça aşağı itin.

Etiketler: French Press Kahve
Ağustos 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR